Artikel

Afdingen op de zwarte markt: mooi meisje, mooi prijsje

Geplaatst op: 03 december 2014 door Jantina Kamminga
Laatste update: 08 december 2014
Afdingen op de zwarte markt: mooi meisje, mooi prijsje

Misschien heb je er wel eens van gehoord, de Bazaar in Beverwijk (ook wel bekend als de zwarte markt). Een aantal hallen met heel veel 'marktkraampjes'. Je kan hier heel veel vinden, je zou ook kunnen zeggen dat het grotendeels troep is. Maar als je goed om je heen kijkt, zal je zien dat er heel veel leuke dingen tussen zitten!

Op de Bazaar vind je echt werkelijk alles. Zo is er de Oosterse markt waar onder andere een Chinese supermarkt is en ook is er een hal met (goedkoop) groente en fruit. Maar mijn favoriete hallen zijn toch waar ze kleding, tassen en parfums etc. verkopen.

Afdingen

Met wie ik het liefst naar de Bazaar ga? Met mijn nicht. Zij is een ster in afdingen. Ik ben iemand die dat nog wel eens vergeet en soms zo akkoord gaat met een prijs. Ook helpt het dat ze blond is. Dat vinden de mannen bij de kraampjes natuurlijk wel heel leuk. Waar het mij nooit lukt om de prijs nog naar beneden te schroeven, lukt het haar om voor hetzelfde product de helft minder te betalen. Maar ze is ook hard, krijgt ze het product niet goedkoop genoeg, gaat de deal niet door. 
Afdingen bij vrouwen gaat moeilijker, die bezwijken niet zo snel voor 'mooi meisje, mooi prijsje'. Keihard zijn ze.

Favoriete producten

Dingen die ik het meest koop op de Bazaar zijn tassen, leuke schoenen, make-up en parfums. Zo koop ik een Max Factor foundation voor slechts €6,- in plaats van €17,-. Scheelt toch weer even. Parfums kun je er ook voor heel goedkoop halen. Zo betaal je bij Douglas normaal voor een flesje van 50ml ruim 35 euro. Op de Bazaar kocht ik een flesje van 100ml voor 30 euro.

Of alles echt is, dat weet ik niet. Let daarbij vooral bij kleding goed op. Als de parfums ongeopend in een verpakking zitten, mag je er vanuit gaan dat ze wel echt zijn.

Succes! En niet vergeten af te dingen!

Lees ook:

Maak kennis met de kledingbibliotheek 

Afbeelding: Wikimedia.org 

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.