Artikel

Acht weken genieten op vakantie in Nederland

Geplaatst op: 24 juni 2014 door Debra
Laatste update: 25 juni 2014
Acht weken genieten op vakantie in Nederland

Schiphol in de zomervakantie: geïrriteerde kinderen die uit hun slaap zijn gewekt staan te krijsen omdat de rij van de incheckbalie veel te lang is. De ouders staan met vier koffers te wachten tot ze kunnen inchecken. De toiletten zijn verstopt door het teveel aan toiletpapier wat de reizigers erin dumpen. Als je dan eindelijk door de douane bent en het vliegtuig in mag stappen begint de ellende pas echt.

Krijsende baby’s, zwetende medepassagiers en vies vliegtuigvoedsel zijn maar een paar dingen die op je pad kunnen komen. Als je dan eindelijk na een paar uur op een zonovergoten vakantiebestemming bent begint het verplicht genieten pas echt. Ik ben blij dat ik dit jaar in Nederland blijf. Waarom? Om de volgende redenen:

Killer body

Als je graag naar de sportschool gaat zoals ik is niets fijner dan een lege sportschool. Geen oude dametjes die voor je voeten lopen of opgepompte jongens die alle gewichten in beslag nemen. In de vakantie is het een stuk rustiger in de sportschool. Ook als het warm is in Nederland dan staan er maar weinig mensen te zweten in de sportschool. Iedereen trekt massaal naar het strand. Je hebt het rijk dus alleen.

Grote schoonmaak

Je kamer gaat er een stuk beter uitzien als je zeeën van tijd hebt. Normaal heb je misschien geen tijd om die laag stof onder je bed weg te poetsen of je ramen te lappen. Nu heb je bijna acht weken de tijd om je hele kamer een goede schoonmaak beurt te geven. Doe de muziek lekker hard aan en gaan! Als je kamer weer fris is ga je goed het nieuwe schooljaar in.

Veel verdienen

Je vrienden geven alleen maar geld uit door op vakantie te gaan naar een tropisch oord. Jij kunt flink cashen door een zomerbaantje te nemen. Ook al werk je maar een maand fulltime dan heb je tegen de tijd dat school weer begint een aardig zakcentje verdient. Je zomerbaan kun je zo leuk maken als je zelf wilt. Hou je van de zon en de zee? Solliciteer dan bij een strandtent. Zo krijg je toch wat zonnestralen op je huid als je aan het werk bent. Ben je een echt mensen mens? Bij ouderentehuizen hebben ze altijd hulp nodig. Zeker in de zomer is veel vast personeel met vakantie en is hulp gevraagd.

Vaderland

Ons kleine Nederland is ook een vakantiebestemming. Je ontdekt interessante plekken als je niets te doen hebt. Een festivaltour door Nederland is ook een idee. Kies elke week een ander festival of ga een paar dagen achter elkaar naar verschillende festivals door het land. Neem een tentje mee en als je een auto hebt is het helemaal avontuurlijk. Je kunt ook de rust opzoeken in Veluwe of neem je oma of moeder een keer mee naar een leuke stad in Nederland.

Wat ga jij deze zomer doen? Zoek je de zon op of blijf je lekker in Nederland?


Foto: Alquiler de Coches, Flickr

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.