Artikel

18 worden is best heel wat, maarre..

Geplaatst op: 08 april 2013 door 18ennu
Laatste update: 08 augustus 2014
18 worden is best heel wat, maarre..

Eindelijk 18, volwassen dus. Een hele verantwoordelijkheid die je er in één keer bij krijgt, veel jongeren staan hier niet bij stil. Want wist jij dat naast het cashen van studiefinanciering, een hoger uurloon en zorgtoeslag je ook een aantal zaken moet regelen en op orde moet hebben? Vanaf het moment dat je 18 jaar oud bent ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor alles wat je doet en geregeld moet hebben. Maak je bijvoorbeeld schulden dan zijn ze voor eigen rekening. 

Zorgverzekering, check!

Een zorgverzekering afsluiten is één van de belangrijkste dingen die je moet regelen voordat je 18 jaar oud wordt. Wel een dure grap zo’n zorgverzekering, maar wist je dat je voor die hoge kosten gecompenseerd kunt worden door de overheid? Die compensatie heet zorgtoeslag. Zorgtoeslag is een toeslag die je kunt krijgen van de overheid voor de hoge kosten die een zorgverzekering met zich meebrengt. Zorgtoeslag krijg je niet zomaar, je moet het zelf aanvragen. Veel jongeren weten dit niet en laten dus geld liggen, zonde! Meer weten? Check Zorgverkeringslijn.nl.

18ennu.nl helpt je op weg..

Naast een zorgverzekering afsluiten moet je nog veel meer op orde hebben, zoals jaarlijks belastingaangifte doen, zorgen voor een inkomen en je administratie goed op orde houden. Naast alles wat moet mag je als je 18 jaar oud wordt ook stemmen, een bezoekje brengen aan een casino, studiefinanciering en een studentenreisproduct aanvragen. Het lijkt allemaal heel ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Met de website 18ennu.nl helpen we je dan ook graag op weg. Check het op 18ennu.nl (partner van Edgie).

Heb jij geldtips, ervaringen of weet jij de leuke gratis evenementen te vinden?

Deel je eigen tip

Tips

Lees alle artikelen
die voor jou interessant zijn.